Jak vybrat porcelán pro mladou rodinu (Základní vybavení domácnosti)

Jádro porcelánového nádobí by měly tvořit neutrální tvary a barvy, které je možné dále kombinovat se zdobnějšími kousky. Vyberte si bílé jednoduché talíře, většinou je běžně dokoupíte, pokud se vám nějaký rozbije, a jídlo na bílém podkladě krásně vynikne. Klasická sada obsahuje 6 mělkých, 6 hlubokých a 6 dezertních talířů. Tradiční talíře jsou s tzv. praporem - okrajem, za který lze talíř uchopit, např. tvary Jana, Ophelia nebo Verona. Moderní kousky - Tom, Bohemia White či Loos -  mohou být bez tohoto okraje. 

Na čaj budete určitě potřebovat hrnky Opět můžete zvolit bílé nebo vsadit na hrnky nejprodávanější a ověřené zákazníky - klasický Karel,Trojka nebo Pětka či Eva v moderním tvaru. Pokud preferujete kávu, máme velký výběr bílých šálků s podšálky.

Vybavit se můžete i příbory, pro začátek vyberte třeba sadu Progres Nova pro šest osob s jednoduchým designem. Pokud čekáte nebo už máte malé děti, oceníte i příbory dětské. Pro malé strávníky nabízíme i dětský porcelán s krásnými obrázky, díky nimž se děti budou na chvíle u stolu těšit. Pořiďte jim sadu hrnku, talířku a misky nebo si vyberte každé zvlášť.

Ještě zbývá pár drobností, které se pro začátek hodí. Menší misky o průměru 13 - 14 cm můžete použít na kompot nebo na servírování pomazánky, větší využijete na polévku, na ranní müsli nebo na salát. Ve větší míse (obvyklý průměr 24 - 26 cm) zamícháte salát pro celou rodinu nebo v ní zaděláte těsto na koláč – pořiďte si radši hned dvě ;-) A na jednoduchém porcelánovém podnose můžete servírovat jednohubky nebo zákusek při oslavě vašeho nového bydlení.

Užívejte nový domov a užijte si stolování!