🚚🍽️DOPRAVA ZDARMA: Zadejte kód SPRING pro ČR (případně SPRING pro SK) a máte dopravu zdarma. Platí při nákupech nad 1000 Kč, případně 40 EUR (SK). Akce trvá od 30. 4. do 5. 5. 20024. Užijte si stolování...

NOVÉ TRENDY VE VÝROBĚ ČESKÉHO PORCELÁNU: KOMBINACE TRADICE A SOUČASNOSTI

Český porcelán, dlouho považovaný za vzácný poklad našich babiček, se v posledních letech opět dostává do popředí, a to i moderních domácnostech. Má za sebou bohatou historii a tradici, ale současně se vyvíjí a přizpůsobuje se novým trendům a vašim potřebám. Podívejme se na jeho moderní podobu.

Minimalistický design

Minimalismus je stále výraznějším trendem v designu porcelánu. Čisté linie, jednoduché tvary a neutrální barvy dávají porcelánu elegantní a moderní vzhled. Příkladem takového porcelánu je oblíbená kolekce Lea, ať už v bílé barvě, či v rozmanitých dekorech. Tento styl se hodí do různých interiérů a stává se oblíbeným jak u mladší generace, tak i u těch, kteří ocení tradiční prvky spojené s moderním designem.

Jídelní souprava,  Lea, Thun - moderní

Experimentování s barvami


Minimalistický design není nic pro vás? I různé experimenty s barvami jsou trendy. Podívejte se například na nové hrnky Tina z Dubí. Barvy vnáší do stolování nový život. Tento trend umožňuje vyjádřit kreativitu a individualitu, a to i v rámci tradičního materiálu.

 

Sklik

 

Funkčnost a inovace


Naši zákazníci si cení nejen vzhledu, ale také funkčnosti. Nejenže díky kvalitnímu materiálu a preciznímu zpracování vydrží dlouhá léta beze změn typický pro levný porcelán (otlučené, vybledlý dekor atd.), ale většina výrobků je vhodná do myčky nádobí i mikrovlnné trouby.

Digitální tisk versus ruční výroba


Dlouho byla ruční výroba porcelánu symbolem českého řemesla. Nicméně digitální tisk a moderní technologie umožňují rychlejší a přesnější výrobu. Tento trend se stále více prosazuje, avšak výrobci nachází způsoby, jak kombinovat digitální tisk s ručními detaily pro zachování kvality a jedinečnosti svých výrobků.

Bernadotte, jídelní souprava, pomněnky, Thun Bernadotte v pomněnkách:  Pro ty, kteří upřednostňují tradiční tvar i dekor

Výroba českého porcelánu se vyvíjí a mění v souladu s aktuálními trendy a vašimi potřebami. Zatímco tradice zůstává důležitá, nové směry ve výrobě porcelánu přinášejí do našich domovů čerstvý závan a možnost vyjádřit vlastní styl. Tato kombinace tradice a současnosti dává českému porcelánu jedinečný charakter a láká tak všechny generace zákazníků. Nezáleží na tom, zda preferujete minimalistický design, odvážné barvy, tradici nebo maximální praktičnost.
A jaký porcelán nejvíce oslovuje vás?