🚚🍽️DOPRAVA ZDARMA: Zadejte kód SPRING pro ČR (případně SPRING pro SK) a máte dopravu zdarma. Platí při nákupech nad 1000 Kč, případně 40 EUR (SK). Akce trvá od 30. 4. do 5. 5. 20024. Užijte si stolování...

TIPY NA VÁNOČNÍ STOLOVÁNÍ

Vánoce bez stromečku, ozdob a dekorací si asi nikdo neumí představit. Jaké trendy letos ovládnou nejkrásnější svátky roku, a co by nemělo chybět na slavnostně prostřeném stole?

JAK PROSTŘÍT SVÁTEČNÍ TABULI

Na vánočně prostřeném stole by neměl chybět látkový ubrus, nejlépe v neutrálních barvách. Ideální je bílá či krémová. Neutrální barevné tóny se dají snadno sladit s jakýmikoli dekoracemi a nádobím. Máte-li obdélníkový stůl, můžete na ubrus ještě položit běhoun, který slavnostní tabuli příjemně doladí. Chybět by neměly ani látkové ubrousky a prostírání. Tyto textilní doplňky slaďte s ubrusem a běhounem. Co se týče barev, vyberte si dvě nebo tři hlavní barvy, kterých se bude držet. Tak bude stůl vypadat dobře a nebude působit přeplácaně.

VÁNOČNÍ BARVA 2023

Společnost Pantone Color Institute každoročně vyhlašuje barvu roku. Pro letošek byla vyhlášena barva Viva magenta. Jde o spojení růžové, fialové a červené. Tato výrazná barvička je k vidění nejen na oblečení a bytových doplňcích, ale právě i na vánočních ozdobách. Chcete-li jít s trendy, tak by vám tato zajímavá fialová barva neměla na stromečku chybět. Ale nebojte se, klasické vánoční barvy, jako je zlatá, červená a zelená nikdy nevyjdou z módy.

NÁVRAT K PŘÍRODNÍM MATERIÁLŮM

Mezi další letošní trend patří návrat k přírodním barvám a materiálům. V případě, že milujete severský styl a minimalismus, pak si letos přijdete na své. Mezi neutrální přírodní barvy patří bílá, béžová, krémová, hnědá či šedá. Netradičním doplňkem jsou černé ozdoby, ty se zemitými barvičkami hezky ladí.

Pokud jde o materiály, vzpomeňte si na klasické ozdoby ze slámy, papíru či dřeva, které jistě všichni znají z dětství. Hezké jsou i dekorace ze šišek, větviček, sušeného ovoce, skořice, ořechů, menších kamínků, juty či pytloviny. Ty si můžete naaranžovat na stůl, nebo jimi ozdobit stromeček a zabalené dárky.

Mnoho těchto přírodních dekorací si hravě vyrobíte sami doma. Papírové ozdoby klidně mohou vyrobit děti, jestliže vám nevadí občas nějaká ta nedokonalost. Hezké ozdobičky na stromeček snadno vyrobíte ze samotvrdnoucí hmoty, a u tohoto tvoření se děti opravdu vyřádí.

    

 Jakou barvu ozdob zvolíte pro letošní Vánoce?