🚚🍽️DOPRAVA ZDARMA: Zadejte kód SPRING pro ČR (případně SPRING pro SK) a máte dopravu zdarma. Platí při nákupech nad 1000 Kč, případně 40 EUR (SK). Akce trvá od 30. 4. do 5. 5. 20024. Užijte si stolování...

VÁNOČNÍ PEČENÍ A PORCELÁN: KRÁSNÁ TRADICE SPOJENÁ S CHUTNÝMI DOBROTAMI

Blíží se Vánoce, nejkrásnější období roku. Je to doba plná radosti a samozřejmě také dobrého jídla. Vánoční pečení je jednou z tradičních činností, které nám tuto dobu ještě víc zpříjemní. Oblíbené cukroví nesmí chybět na žádném stole a pochutnávají si na něm děti i dospělí. Krásně ozdobené cukroví servírované na nádherném porcelánu k Vánocům prostě patří. Užijte si i vy pečení, zdobení a samozřejmě ochutnávání výsledných dobrot.

ZAPÉKACÍ MÍSY

Kromě klasických vanilkových rohlíčků patří mezi oblíbené dobroty různé sladké i slané koláče, buchty a muffiny. Pečení těchto zákusků se neobejde bez zapékacích misek a pekáčků. Kulatá koláčová forma poslouží nejen na koláč, ale i na slaný quiche či nepečený cheesecake. V žádné domácnosti by neměly chybět klasické zapékací pekáčky, ať už čtvercové, nebo obdélníkové. Kromě sladkých pochutin v nich upečete maso, brambory, zeleninu, rybu a další pokrmy.

V mnoha domácnostech se o Vánocích připravuje dezert srnčí hřbet, domácí paštika či vajíčková tlačenka. K přípravě těchto pokrmů poslouží porcelánová zapékací mísa, která se jmenuje stejně jako první zmíněný dezert, tedy srnčí hřbet.

Jestliže si nejkrásnější svátky v roce neumíte představit bez bábovky, pořiďte si kvalitní formu z porcelánu, která se díky dvěma úchytkám snadno vyklopí. Muffiny si můžete připravit do papírových nebo silikonových košíčků, případně si pořídit malé mističky, ty se budou hodit nejen na tuto oblíbenou malou buchtu. Tito porcelánoví pomocníci na pečení jsou rovněž skvělým tipem na vánoční dárek pro všechny nadšené pekaře a pekařky.

      

ETAŽÉRKY NA SERVÍROVÁNÍ

Nejen potřeby na pečení jsou součástí vánočních příprav. Nádherné porcelánové talíře, šálky a mísy se stávají nedílnou součástí vánočního stolování. Všechny ty pracně upečené dobroty je potřeba na něčem naservírovat. K tomu ideálně poslouží třípatrová etažérka. Etažérka je praktická, protože na stole nezabírá tolik místa, ale zároveň poskytuje dostatek prostoru pro servírování poměrně velkého množství sladkostí. Pořiďte si etažér s vánočním motivem, anebo neutrální design hodící se v průběhu celého roku.

TALÍŘE, MISKY, HRNEČKY

Velmi populární vánoční hrnečky jsou nedílnou součástí předvánočního období. Veselé a hravé obrázky ocení nejen děti. Perníčky, zvířata, stromky, květiny a další zábavné motivy vám zpříjemní čekání na Ježíška a naladí vás na tu správnou vánoční notu. Vánoční hrneček na čaj, kakao, svařák a punč prostě nesmí chybět.

Porcelánové nádobí s vánočními motivy patří na štědrovečerní tabuli. V případě, že dáváte přednost neutrálním kouskům, sáhněte po bílém nádobí, případně po nádobí s decentním vzorem. Velmi hezký je bílým porcelán se zlatým zdobením. Minimalistické nádobí má výhodu, protože ho využijete i během roku, nejen na Vánoce. Kupte si celou jídelní sadu, nebo jen samostatné talíře. Vytvořte si nezapomenutelné chvíli s rodinou u krásně prostřeného stolu plného výborného jídla.

    

Bez jakého cukroví si Vánoce neumíte představit?