Užijte si naší velikonoční nadílky se slevou až 35 % na vybraný porcelán. Všechny zlevněné produkty najdete v kategorii Velikonoce. Akce platí do 28. 3. Dopřejte si lepší požitek ze stolování, nejen na Velikonoce.

TIPY NA PORCELÁNOVÉ VÁNOČNÍ DÁRKY

Přečtěte si několik tipů na jedinečné vánoční dárky, které udělají pod stromečkem radost všem milovníkům kvalitního českého porcelánu.

Chcete-li se vyhnout vánočnímu stresu, objednejte si dárky online a nechte si je doručit až domů. Pokud nakoupíte na našem e-shopu do 18. 12. 2021garantujeme vám doručení do Vánoc.

HRNEČKŮ NENÍ NIKDY DOST

Mezi tradiční vánoční dárky se rozhodně řadí hrnečky všeho druhu. Pro retro nadšence tu máme hrnky vypadající jako klasické plecháčky. Ale tyto modely klamou vzhledem, jsou totiž vyrobeny z porcelánu. Hrnečky jsou v několika dekorech i velikostech. Dáte přednost veselým červeným puntíkům nebo minimalistickému bílému designu? Vybírejte od malých šálků na espresso po velké hrnky s objemem 750 ml.

Plecháček bílý Retro hrneček - puntíky Šálek s podšálkem na espresso, 80 ml, modrý okraj, G. Benedikt Retro hrnek, porcelán, 750 ml, modrá Valbella, G. Benedikt

SNĚHOVĚ BÍLÝ PORCELÁN PRO KAŽDÉHO

S bílými talíři rozhodně neuděláte chybu. Minimalistické a elegantní nádobí se hodí do moderní i rustikální kuchyně. Pokud máte v plánu darovat jídelní či talířovou sadu, nebojte se sáhnout po bílé variantě. Mezi nejprodávanější bílé talířové sady patří Lea s jemně vroubkovanými okraji. Decentní reliéfní zdobení na okrajích talířů najdete u soupravy Ophelia. Oblíbená je rovněž jídelní souprava Opal, která je k dispozici i ve variantě s modrým, případně šedým proužkem.

Jídelní souprava, bílá, český porcelán, Opal, Thun Lea talířová sada Ophelia čajová sada2

VESELÉ BARVY, ČERNOBÍLÁ KLASIKA I HRAVÉ MOTIVY

Porcelánové nádobí můžete vybírat v nepřeberném množství barev a dekorů. Pro milovníky puntíků a veselých barviček jsou tu talířové soupravy Tom. Ty pořídíte v modré, petrolejové, eventuálně v růžové barvě. Decentnější barevnou kombinací je spojení černé a bílé barvy. Černobílý dekor potěší všechny příznivce nadčasového a jednoduchého stylu.

Tom, talířová sada, růžové puntíky, karlovarský porcelán, Thun, 18 d. Tom, sada talířů, český porcelán, vlnky, Thun, Tom, talířová sada, modré puntíky, karlovarský porcelán, Thun, 18 d.

Do nestárnoucí klasiky řadíme květinové motivy. Ty zkrátka nikdy nevyjdou z módy. Květinové dekory v modernějším pojetí nabízí opět souprava Tom od značky Thun. Oblíbené je také jemné luční kvítí a rovněž kolekce Letem květem od výtvarnice Jitky Tomanové. Vyznavačům venkovského stylu nesmí chybět růže, ať už ty modré, nebo červené.

Rose, jídelní souprava, modré růže, Tom - sada talířů - luční kvítíLetem květem 1

 

Porcelán s dekorem hus se jistě bude líbit prarodičům. Uvedený motiv najdete nejen na talířích, ale například i na kávové a čajové soupravě.

Nádobí ale rozhodně nemusí být jen bílé. Co takhle nádherný růžový porcelán. Vypadá, jako by zrovna přicestoval odněkud ze zámku. Slonová kost je další nevšední barva, jež na prostřeném stole vypadá skvěle.

Čajová souprava, Ophelia, házenka, slonová kost, Thun RZ, 15 d. Růžový porcelándekor hus

PORCELÁNOVÉ DOPLŇKY PRO VÁŠNIVÉ SBĚRATELE

Pod stromečkem se nemusí nacházet jen talíře a hrnečky. Krásný porcelánový džbánek, konvička na čaj, slánka s pepřenkou nebo stylová karafa na vodu taktéž udělají radost.

Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo rád sbírá porcelánové postavičky, pořiďte mu nový kousek do sbírky. Darujte elegantní kočku, slona pro štěstí či originálního papouška. Na e-shopu najdete například i figurku slepičky, která zároveň slouží jako stojánek na vajíčko. Hledáte-li roztomilou a veselou maličkost, podívejte se na mlékovku ve tvaru kravičky.

 Kravička mlékovka Slůně, porcelánová figurka Slepička

Jakým porcelánovým dárkem letos překvapíte své blízké vy?