Užijte si naší velikonoční nadílky se slevou až 35 % na vybraný porcelán. Všechny zlevněné produkty najdete v kategorii Velikonoce. Akce platí do 28. 3. Dopřejte si lepší požitek ze stolování, nejen na Velikonoce.

Jak vybrat porcelán pro mladou rodinu (Základní vybavení domácnosti)

Jádro porcelánového nádobí by měly tvořit neutrální tvary a barvy, které je možné dále kombinovat se zdobnějšími kousky. Vyberte si bílé jednoduché talíře, většinou je běžně dokoupíte, pokud se vám nějaký rozbije, a jídlo na bílém podkladě krásně vynikne. Klasická sada obsahuje 6 mělkých, 6 hlubokých a 6 dezertních talířů. Tradiční talíře jsou s tzv. praporem - okrajem, za který lze talíř uchopit, např. tvary Jana, Ophelia nebo Verona. Moderní kousky - Tom, Bohemia White či Loos -  mohou být bez tohoto okraje. 

Na čaj budete určitě potřebovat hrnky Opět můžete zvolit bílé nebo vsadit na hrnky nejprodávanější a ověřené zákazníky - klasický Karel,Trojka nebo Pětka či Eva v moderním tvaru. Pokud preferujete kávu, máme velký výběr bílých šálků s podšálky.

Vybavit se můžete i příbory, pro začátek vyberte třeba sadu Progres Nova pro šest osob s jednoduchým designem. Pokud čekáte nebo už máte malé děti, oceníte i příbory dětské. Pro malé strávníky nabízíme i dětský porcelán s krásnými obrázky, díky nimž se děti budou na chvíle u stolu těšit. Pořiďte jim sadu hrnku, talířku a misky nebo si vyberte každé zvlášť.

Ještě zbývá pár drobností, které se pro začátek hodí. Menší misky o průměru 13 - 14 cm můžete použít na kompot nebo na servírování pomazánky, větší využijete na polévku, na ranní müsli nebo na salát. Ve větší míse (obvyklý průměr 24 - 26 cm) zamícháte salát pro celou rodinu nebo v ní zaděláte těsto na koláč – pořiďte si radši hned dvě ;-) A na jednoduchém porcelánovém podnose můžete servírovat jednohubky nebo zákusek při oslavě vašeho nového bydlení.

Užívejte nový domov a užijte si stolování!