❗❗Velká výprodejová akce je tu! Vyberte si soupravy i kusový porcelán se slevou až 50 %. Všechny produkty najdete v níže uvedené kategorie "Slevy až 50 %. Platí jen do výprodání zásob, případně do 5. 5. 2024. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost.

Káva nebo čaj?

Jste milovníky kávy nebo si rádi vychutnáte šálek čaje při každé příležitosti? V tomto článku vám přiblížíme, co může v oblasti kávy a čaje nabídnout porcelán.

Úplným základem jsou šálky a hrnky. Šálky jsou menší, ve velké většině se nabízí s podšálkem, tedy talířkem, na který lze odložit lžičku a můžete s šálkem korzovat při večírku, aniž byste si popálili prsty. Šálků je mnoho tvarů a velikostí. Malé se zpravidla označují jako kávové a jsou vždy spíše užší a vyšší. Oproti tomu šálky čajové mají větší objem a bývají spíše nízké a široké, ale není to pravidlem. 

Šálky s podšálky nabízíme v klasických sadách po šesti kusech, abyste při servírování uspokojili i větší společnost. Po jednom kusu lze zakoupit některé nejprodávanější tvary a dekory, ale zároveň i šálky v luxusnějších provedeních, které se výborně hodí jako dárek. Vybrat si také můžete celou kávovou nebo čajovou soupravu. Obvykle se každá souprava skládá z šesti šálků s podšálkem, konvice, mlékovky a cukřenky. U soupravy kávové jsou šálky menší a konvice je spíše vysoká a úzká, čajová souprava má větší šálky a konvice je nízká, mlékovka a cukřenka vetšinou zůstávají beze změny. 

Pokud chcete mít doma příslušenství na čaj i kávu, zhodnoťte si, zda potřebujete čajovou i kávovou konvici, z jaké velikosti šálků nejraději svůj oblíbený nápoj nejraději popíjíte a můžete si svou sadu v mnoha případech nakombinovat podle svého přání, jako třeba v případě tvaru Ophelia

Samostatnou kapitolou jsou hrnky, ze kterých se pije čaj i větší káva - v naší nabídce najdete přes 300 druhů hrnků různých tvarů a dekorů, jak jednoduchých a moderních, tak zdobených a tvarově složitých. Některé hrnky nabízíme i s podšálky, na který pohodlně můžete odložit třeba sáček s čajem. Velmi oblíbené jsou také hrnky typu "vařák", které pojmou více než 0,5 litru čaje. 

Máte už své oblíbené šálky nebo hrnky a chtěli byste dokoupit pouze konvici? Pokud nemáme konvici ve stejném dekoru, nezoufejte. Můžete vybírat z několika druhů bílých konvic bez dekoru, které se hodí do každé domácnosti.

Pokud si nevíte rady s výběrem porcelánu vhodného pro vaši potřebu, neváhejte nás kontaktovat na info(a)porcelanovysvet.cz, telefonicky na čísle 777 683 225, případně nám napište zprávu na FB stránku

 

Užívejte vaše oblíbené nápoje a užijte si stolování!

Tereza