💙⏳Získejte slevu 10 % na všechny produkty z kolekce Valbella - na sady i kusový porcelán. Stačí zadat kód Valbella. Platí JEN od 26. do 28. 4. 2024.⏳

NOVÉ TRENDY VE VÝROBĚ ČESKÉHO PORCELÁNU: KOMBINACE TRADICE A SOUČASNOSTI

Český porcelán, dlouho považovaný za vzácný poklad našich babiček, se v posledních letech opět dostává do popředí, a to i moderních domácnostech. Má za sebou bohatou historii a tradici, ale současně se vyvíjí a přizpůsobuje se novým trendům a vašim potřebám. Podívejme se na jeho moderní podobu.

Minimalistický design

Minimalismus je stále výraznějším trendem v designu porcelánu. Čisté linie, jednoduché tvary a neutrální barvy dávají porcelánu elegantní a moderní vzhled. Příkladem takového porcelánu je oblíbená kolekce Lea, ať už v bílé barvě, či v rozmanitých dekorech. Tento styl se hodí do různých interiérů a stává se oblíbeným jak u mladší generace, tak i u těch, kteří ocení tradiční prvky spojené s moderním designem.

Jídelní souprava,  Lea, Thun - moderní

Experimentování s barvami


Minimalistický design není nic pro vás? I různé experimenty s barvami jsou trendy. Podívejte se například na nové hrnky Tina z Dubí. Barvy vnáší do stolování nový život. Tento trend umožňuje vyjádřit kreativitu a individualitu, a to i v rámci tradičního materiálu.

 

Sklik

 

Funkčnost a inovace


Naši zákazníci si cení nejen vzhledu, ale také funkčnosti. Nejenže díky kvalitnímu materiálu a preciznímu zpracování vydrží dlouhá léta beze změn typický pro levný porcelán (otlučené, vybledlý dekor atd.), ale většina výrobků je vhodná do myčky nádobí i mikrovlnné trouby.

Digitální tisk versus ruční výroba


Dlouho byla ruční výroba porcelánu symbolem českého řemesla. Nicméně digitální tisk a moderní technologie umožňují rychlejší a přesnější výrobu. Tento trend se stále více prosazuje, avšak výrobci nachází způsoby, jak kombinovat digitální tisk s ručními detaily pro zachování kvality a jedinečnosti svých výrobků.

Bernadotte, jídelní souprava, pomněnky, Thun Bernadotte v pomněnkách:  Pro ty, kteří upřednostňují tradiční tvar i dekor

Výroba českého porcelánu se vyvíjí a mění v souladu s aktuálními trendy a vašimi potřebami. Zatímco tradice zůstává důležitá, nové směry ve výrobě porcelánu přinášejí do našich domovů čerstvý závan a možnost vyjádřit vlastní styl. Tato kombinace tradice a současnosti dává českému porcelánu jedinečný charakter a láká tak všechny generace zákazníků. Nezáleží na tom, zda preferujete minimalistický design, odvážné barvy, tradici nebo maximální praktičnost.
A jaký porcelán nejvíce oslovuje vás?