Užijte si naší velikonoční nadílky se slevou až 35 % na vybraný porcelán. Všechny zlevněné produkty najdete v kategorii Velikonoce. Akce platí do 28. 3. Dopřejte si lepší požitek ze stolování, nejen na Velikonoce.

DOPŘEJTE SI DOSTATEK ČASU NA SNÍDANI

Každý ví, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Po ránu byste se tedy rozhodně neměli odbývat. Dopřejte si kvalitní a vyváženou snídani, jen tak nakopnete metabolismus a získáte energii na celý den.

PROČ JE SNÍDANĚ VLASTNĚ DŮLEŽITÁ?

Zbystřit by měli zejména ti, kteří se pokoušejí zhubnout. Je dokázáno, že lidé, kteří si ráno dopřávají pořádnou snídani, mnohem snadněji shazují nechtěná kila. A co je ještě důležitější, váhu si zvládnou udržet. Proč tomu tak je? Je to jednoduché, po noci je tělo vyhladovělé, když mu tedy ráno dáte dávku nových kalorií, metabolismus se nastartuje, tělo začne pracovat a tím pádem i spalovat kalorie. Takže hladovět až do oběda je to nejhorší, co svému tělu můžete udělat.

Po ránu potřebuje potravu nejen samotné tělo, ale i váš mozek. Když se nenajíte, váš mozek nebude mít dostatek energie, takže výkony v práci nebo ve škole nebudou nic moc. Budete se cítit unavení, nesoustředění, zkrátka úplně bez šťávy.

JAK BY MĚLA SNÍDANĚ VYPADAT?

Rozhodně se vyplatí ráno si o pár minut přivstat a snídani si vychutnat v klidu a pohodě. I když může být někdy náročné najít si těch pár minutek, uvidíte, že start do nového dne bude mnohem příjemnější, když se k jídlu alespoň posadíte ke stolu a nebudete pobíhat po celém bytě. Pokud si nestihneme vypít kávu nebo čaj, můžeme si je vzít s sebou ve stylovém cestovním hrnečku.

Co se týče složení nejdůležitějšího jídla dne, rohlík s paštikou není nejlepší volbou. Po ránu jsou důležité bílkoviny, ale i sacharidy a zdravé tuky. Po zmíněném rohlíku budete mít za chviličku hlad, což pravděpodobně skončí tak, že pro rychlé doplnění energie sníte první sušenku, kterou potkáte.

Na talíři by tak neměly chybět bílkoviny, ideální jsou vajíčka, případně mléčné výrobky – tvaroh, jogurt, ricotta, cottage. Vajíčka doplňte celozrnným pečivem, šunkou, sýrem, zeleninou. Do jogurtu přidejte ovesné vločky, ovoce a oříšky. Kupované cereálie nejsou vhodné, obsahují totiž velké množství cukru a příliš nezasytí. Mnohem lepší volbou je domácí pečená granola.

O VÍKENDU SI DOPŘEJTE POHODOVOU SNÍDANI S CELOU RODINOU

Přes týden na snídaňový dýchánek samozřejmě není tolik času, ale o víkendu si můžete užít klidnou snídani s celou rodinou. Abyste si ji vychutnali naplno, nezapomeňte na stylové servírování. Pořiďte si porcelánovou snídaňovou soupravu obsahující všechno, co vám po ránu pomůže nastartovat váš den. Rozhodně tedy nesmí chybět šálek na kávu, milovníci čaje ocení velký hrneček, dále je v sadě ještě miska a talířek na snídaňové dobroty. Pořiďte stejné snídaňové sety pro všechny členy rodiny, nebo to rozjeďte ve velkém stylu a každému kupte jiný design podle jeho přání.

  

 Myslíte na snídani hned, jak ráno otevřete oči, anebo po ránu nemáte na jídlo ani pomyšlení?