Detailní popis produktu
Stylová sada šesti porcelánových šálků s podšálky potěší každého, kdo si rád vychutná čaj nebo mléčnou kávu s elegancí. Díky jemnému a vkusnému dekoru modré valbelly se stanou oblíbenou součástí vašeho servisu – nejen při hostinách, ale i při každodenních chvílích pohody. Praktický objem a kvalitní provedení z nich dělají ideální volbu pro každou příležitost. Tyto květinové šálky budete rádi používat znovu a znovu. K šálkům neodmyslitelně patří ještě mlékovka, miska na dobroty nebo hrneček na kakao s pořádnou porcí šlehačky.
Dopřejte si šálky, ke kterým se budete rádi vracet – objednejte si tuto elegantní sadu ještě dnes a potěšte sebe i své hosty!
Souprava se skládá z 6 šálků s podšálky:
- objem šálku: 250 ml
- obvyklý objem nápoje v šálku: 230 ml
- výška šálku: 6 cm
- průměr šálku: 10 cm
- průměr podšálku: 14,7 cm
Sadu vyrábí porcelánka G. Benedikt.
Vhodné do myčky i mikrovlnné trouby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Historie známé karlovarské porcelánky G. Benedikt se začala psát roku 1882, kdy ji ve Dvorech založili bratři Benediktové pod názvem „Gebrüder Benedikt“.
Společnost G. Benedikt se soustředí především na hotelový porcelán. Začala ho vyrábět v roce 1958, konkrétně šlo například o kolekce Praha, Diana, Melodie atd. Ty se vyrábí dodnes a stále se těší velké oblibě.
Po privatizaci se roku 1992 stal závod součástí švýcarského koncernu Keramik Holding AG Laufen. V roce 2002 byla značka zakoupená českou společností Polyflex a znovu se vrátila k názvu G. Benedikt. Dalšími obchodními značkami, pod kterými firma G. Benedikt vyrábí, jsou Lilien Austria a Suisse Langenthal.
Porcelán G. Benedikt si oblíbíte pro jeho úžasnou mechanickou odolnost, celkově vysokou kvalitu a rozmanitý výběr z tradičních, časem prověřených řad. Pokud ovšem upřednostňujete moderní design, rovněž máte z čeho vybírat.
Mezi hlavní odběratele patří různá stravovací zařízení. V rozmanité nabídce si své najdou školní jídelny, kantýny, ale i podniky z oblasti vyšší gastronomie a mnohé další provozy.