🚨 Sleva 10 % na veškerý porcelán značky Thun 1794. Zadejte kód THUNA a vybírejte. Akce platí od 17. - 21. 4. 2024. Užívejte stolování s kvalitním českým porcelánem. 🍽️ ✨

JEDINEČNÝ ČESKÝ PORCELÁN

Jak je možné, že porcelánové nádobí, které máte doma už dlouhé roky, vypadá stále tak skvěle? Pokud hledáte odpověď na tuto otázku, je to jednoduché. Český porcelán je unikátní pro svoji vysokou kvalitu, odolnost a stálobarevnost. Ale nejen to.

TRADICE SAHAJÍCÍ HLUBOKO DO MINULOSTI

Jednou z předností českého porcelánu je dlouholetá tradice jeho výroby. První porcelánka byla založena už v roce 1792 v Horním Slavkově na Karlovarsku. Karlovarsko bylo skvělým místem pro založení porcelánky, protože se tam nacházela ložiska kaolinu, ze kterého se v kombinaci s živcem a křemenem porcelán vyrábí.

                Jídelní souprava, Rose, Thun - venkov2    Jídelní souprava, modrá valbella, G. Benedikt - venkov2

MYČKA ANI MIKROVLNKA NENÍ PŘEKÁŽKOU

Dalším benefitem českého porcelánu je, že většina nádobí se může umývat v myčce nebo používat v mikrovlnné troubě. Je to díky tomu, že se při výrobě využívá tzv. podglazurová technologie, což znamená, že dekor se nanáší pod glazuru, nikoli na ni. Díky této technologii vydrží porcelán po dlouhé generace, aniž by na něm byly vidět známky opotřebení. Toto neplatí v případě nádobí ozdobeného zlatem, platinou či jinými kovy – takové kousky do myčky a mikrovlny nedávejte.

           Jídelní souprava, Mary-Anne, cibulák, Leander2 cibulák                                                                                             

NĚCO SE ROZBILO? NEVADÍ

Máte doma oblíbenou jídelní soupravu a nějaký kousek se vám rozbil? Nemusíte zoufat. Díky tomu, že většina dekorů a tvarů českého porcelánového nádobí se vyrábí již dlouhá léta, není problém jednotlivé kousky dokoupit. Nemusíte tedy pořizovat celou sadu znovu, pouze dokoupíte to, co vám chybí.

               Jídelní souprava Sonáta, Leander - zámek2    Jídelní souprava, tulipány, Rudolf Kämpf - zámek2

ROZMANITÁ NABÍDKA DEKORŮ

Co se týče dekorů, výběr je opravdu pestrý. Mezi nestárnoucí klasiku patří cibulák, který si vždy najde své příznivce. Pro milovníky oslňujícího stylu je tu nádobí zdobené zlatem, díky kterému se budete cítit jako na zámku.

Oblíbené je také nádobí v útulném vesnickém stylu - jako od babičky. Charakteristickým rysem tohoto nádobí jsou květinové motivy, které dotváří pohodovou domácí atmosféru.

Ani vyznavači moderny nepřijdou zkrátka, jelikož i porcelánky musí jít s dobou. Jednoduchý, moderní design s decentními motivy se hodí i do současných interiérů. Velmi oblíbené jsou jídelní sady v bílé barvě, které se dají snadno kombinovat a hodí se ke všemu.

                 Jídelní souprava,  Lea, Thun - moderní2   Jídelní souprava, Palouček, Leander - moderní2

 Už jste také objevili výhody českého porcelánu? Máte raději klasiku, nebo moderní pojetí? V naší nabídce najdete obojí, podívejte se.