🚨 Sleva 10 % na veškerý porcelán značky Thun 1794. Zadejte kód THUNA a vybírejte. Akce platí od 17. - 21. 4. 2024. Užívejte stolování s kvalitním českým porcelánem. 🍽️ ✨

LETNÍ GRILOVÁNÍ V BÍLÉ

Jako každý rok touto dobou se otepluje a příroda všechny láká k delšímu posezení venku. A abychom spojili příjemné s užitečným, neodcházíme vařit a jíst do svých domovů, ale snažíme se přípravu a vychutnávání jídla uskutečnit na čerstvém vzduchu.

Jednou z nejjednodušších možností je stále oblíbenější venkovní grilování, kdy můžeme sedět pod stromem a jen občas obrátit naložené maso, sýr nebo zeleninu. Vzhledem k vysoké poptávce po všem, co s grilováním souvisí, se obchody předhánějí s nabídkou grilů, náčiní, naložených mas a nápojů vhodných pro tuto příležitost. Trochu v pozadí však zůstává samotné stolování při vychutnávání připravených dobrot. Sebelépe připravený steak podávaný na plastovém talíři s plastovým příborem a výborné pivo načepované do tenkého plastového kelímku ztrácí chuťový a vizuální efekt, jaký by měli mít.

Pokud je to alespoň trochu možné, je vhodné mít pro spolustrávníky připraven pevný stůl, porcelánové talíře na jídlo z grilu, misky na salát, menší misky či šálky na omáčky a dipy k masu, případně větší servírovací talíř a podnos, kam pověřený „grilovač“ odkládá právě opečené pokrmy.

bílý podnos  talíře2 Mísa2

  

Jestliže nemáte všechno nádobí ve stejném stylu, nebo vlastníte jen talíře s růžičkami a zlatem po babičce, vsaďte na bílý porcelán. Neutrální barva se snese s jakýmkoliv podkladem a připravené jídlo na bílých talířích krásně vynikne. Mezi porcelánovým nádobím bílé barvy naleznete kromě klasických talířů a misek nepřeberné množství dalších doplňků, které se dají pořídit samostatně. Můžete je využít i netradičně - v kávovém šálku každému servírujte vlastní porci omáčky k masu, do polévkové mísy je možné umístit k odpočinku právě opečený steak, takže budete mít jistotu, že vám nevystydne.

 polévková mísa.jpg2          šálek2 Omáčník

 

S takovou „grilovačkou“ budete výjimeční, u hostů sklidíte úspěch a vaše popelnice nebude druhý den plná plastového odpadu. Dáváte-li alespoň trochu pozor, je pravděpodobnost rozbití stejná jako uvnitř, možná menší, pokud talíře padají do měkké trávy . Bílé nádobí pak samozřejmě využijete v domácnosti po celý rok!

 

Přejeme dobré chutnání a pěkné posezení pod letní oblohou.