Jako každý rok touto dobou se otepluje a příroda všechny láká k delšímu posezení venku. A abychom spojili příjemné s příjemným, neodcházíme vařit a jíst do svých domovů, ale snažíme se přípravu a vychutnávání jídla uskutečnit na čerstvém vzduchu.
Jednou z nejjednodušších možností je stále oblíbenější venkovní grilování, kdy můžeme sedět pod stromem a jen občas obrátit naložené maso, sýr nebo zeleninu. Vzhledem k vysoké poptávce po všem, co s grilováním souvisí, se obchody předhánějí s nabídkou grilů, náčiní, naložených mas a nápojů vhodných pro tuto příležitost. Trochu v pozadí však zůstává samotné stolování při vychutnávání připravených dobrot. Sebelépe připravený steak podávaný na plastovém talíři s plastovým příborem a výborné pivo načepované do tenkého kelímku ztrácí chuťový a vizuální efekt, jaký by měli mít.
Pokud je to alespoň trochu možné, je vhodné mít pro spolustrávníky připraven pevný stůl, porcelánové talíře na jídlo z grilu, misky na salát, menší misky či šálky na omáčky a dipy k masu, případně větší talíř, či podnos, kam pověřený „grilovač“ odkládá právě opečené pokrmy.
Pokud nemáte všechno nádobí ve stejném stylu, nebo vlastníte jen talíře s růžičkami a zlatem po babičce, vsaďte na bílý porcelán. Neutrální barva se snese s jakýmkoliv podkladem a připravené jídlo na nich krásně vynikne. Mezi porcelánovým nádobím bílé barvy naleznete kromě klasických talířů a misek nepřeberné množství dalších doplňků, které se dají pořídit samostatně. Můžete je využít i netradičně - v kávovém šálku každému servírujte vlastní porci omáčky k masu, do polévkové mísy je možné umístit k odpočinku právě opečený steak a máte jistotu, že vám nevystydne.
S takovou „grilovačkou“ budete výjimeční, u hostů sklidíte úspěch a vaše popelnice nebude druhý den plná plastového odpadu. Navíc jestliže dáváte alespoň trochu pozor, je pravděpodobnost rozbití stejná jako uvnitř, možná menší, pokud talíře padají do měkké trávy . Bílé nádobí pak samozřejmě využijete v domácnosti po celý rok!
Vybranou nabídku moderního porcelánu pro stylové letní grilování najdete zde.
Dobré chutnání a pěkné posezení pod letní oblohou vám přeje
Tereza
Produktové tipy:
Velký porcelánový podnos 45 x 26 cm pro opečené maso či zeleninu nebo třeba široký dělený podnos pro snadné servírování drobných delikates.
Dále můžete využít klasický omáčník nebo třeba více trendy šálek na espresso na různé omáčky a dipy.
Polévková mísa zase umí dobře uchovat grilované maso či zeleninu v teplém stavu.