💙⏳Získejte slevu 10 % na všechny produkty z kolekce Valbella - na sady i kusový porcelán. Stačí zadat kód Valbella. Platí JEN od 26. do 28. 4. 2024.⏳

HÁZENKA: POPULÁRNÍ KVĚTINOVÝ MOTIV, KTERÝ NIKDY NEVYJDE Z MÓDY

Házenka se řadí mezi klasické dekory, který byste našli už v kuchyni našich babiček. Proč název „házenka“? Vysvětlení je jednoduché. Drobné květiny jsou na nádobí rozházené. Odtud tedy vzešel tento název.

Čajová slon. kost2 Kávová 

HÁZENKA S ČERVENOU LINKOU, NEBO BEZ NÍ

Házenka rozhodně patří mezi nejoblíbenější motivy, a to napříč generacemi. Něžné luční kvítí najdete na bílém porcelánu, eventuálně na porcelánu v barvě slonové kosti. Házenka Ophelia je k dispozici buďto zdobená tmavě červenou linkou na okrajích, případně bez tohoto drobného detailu. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, lze je mezi sebou bez problémů kombinovat.

Na výběr máte různé soupravy, ať už čajové, kávové, kompotové, koláčové, či talířové. Samozřejmě je možné pořídit si i jednotlivé kousky, například samostatnou konvici, hrnek, šálek, servírovací tácy, mísy a další porcelánové skvosty ozdobené romantickým dekorem, který vám bude dělat radost i za dlouhé roky.

     

MODRÁ HÁZENKA

Kromě klasické barevné házenky si můžete vybrat i modrou verzi. Modrý dekor na bílém podkladu je s českým porcelánem neodmyslitelně spjatý. Vzpomeňte na tradiční, a též stále oblíbený, cibulák. Modrá barva uklidňuje a je považována za barvu, která velmi pozitivně působí na lidskou psychiku. Dopřejte si váš oblíbený šálek bylinkového čaje z nové čajové soupravy, nebo si pochutnejte s rodinou na večeři z nových modrobílých talířů. Drobné kvítí v modré barvě najdete i na různých doplňcích, jako je mlékovka, cukřenka, etažér a další.

   Házenkamodrá6   Házenkamodrá4 

 Jak se vám házenka líbí a jaké variantě dáváte přednost?