💙⏳Získejte slevu 10 % na všechny produkty z kolekce Valbella - na sady i kusový porcelán. Stačí zadat kód Valbella. Platí JEN od 26. do 28. 4. 2024.⏳

PORCELÁN S MONOGRAMEM JAKO ORIGINÁLNÍ SVATEBNÍ DAR

Čeká někoho z vašich nejbližších tento rok svatba a vy tápete, jaký pořídit dárek? Dříve byl výběr dárku poměrně snadnou záležitostí. Budoucí manželé dostávali vybavení do domácnosti v podobě různých spotřebičů, dekorací, bytového textilu apod. Častým darem bylo také porcelánové nádobí nebo skleničky.

Mladí lidí dnes povětšinou mají domácnost už zařízenou, ale mnohdy pouze levnějšími základními kousky. Kvalitní český porcelán proto i v dnešní době může být parádním svatebním darem, který je praktický, pěkný na pohled a vydrží dlouhé roky. Stačí jen vědět, po čem sáhnout.

JAKÝ PORCELÁN VYBRAT

Porcelánové nádobí pravděpodobně budete darovat někomu, koho lépe znáte. Přece jen je větší jistota darovat jídelní servis blízkému příbuznému než někomu, koho vidíte jen párkrát za rok. Než se pustíte do výběru, měli byste alespoň přibližně vědět, jaký vkus novomanželé mají. Jakou barvu mají rádi? Líbí se jim klasické „babičkovské“ nádobí, nebo jsou vyznavači moderního stylu? To jsou důležité otázky, které byste si měli před nákupem položit. Pokud si nejste jisti, vždy raději sáhněte po neutrálním nádobí v bílé, případně v barvě slonové kosti.

hrnek hygge červený  2517 Svatebni dar 027-  Roseline šálek s podšálkem modrý espresso

PORCELÁN S MONOGRAMEM

Chcete-li váš dárek pozvednout ještě o level výš, pořiďte kvalitní český porcelán s monogramem. Porcelán můžete nechat potisknout jedním nebo dvěma písmeny bez diakritiky. Budou-li manželé užívat společné příjmení, určitě je potěšíte hezkou jídelní soupravou ozdobenou prvním písmenem jejich příjmení, které jim vždy připomene, že se rozhodli kráčet životem bok po boku. Jestliže si netroufáte vybrat celý jídelní servis, zvolte kompromis v podobě menší snídaňové, čajové či kávové soupravy. Monogram lze umístit i na jednotlivé kousky, třeba na jeden hrneček, misku, cukřenku či talíř. Při pohledu na monogram se zamilované dvojici vždy vybaví vzpomínky na jejich významný den.

Počítejte s tím, že porcelán s monogramem se vyrábí asi 2-3 týdny, takže ho rozhodně nezapomeňte objednat s dostatečným předstihem. 

jídelní hygge modrá2  Roseline šálek s podšálkem růžový.  zlato 

DÁRKOVÝ POUKAZ

Jestliže se bojíte, že se vámi vybrané nádobí nebude novomanželům líbit, ale zároveň nechcete jen dát hotovost do obálky, sáhněte po dárkovém poukazu. Poukaz v určité hodnotě je příjemným kompromisem, manželé si mohu vybrat kvalitní český porcelán přesně podle svého vkusu.

Jaký byl váš nejhezčí svatební dárek, případně jaký byste si přáli dostat?